Bruggen bouwen

Meike startte een loopbaancoach traject omdat ze zoekende was naar een passende opleiding. Het werk dat ze nu deed was prima. Alleen voor de toekomst droomde ze toch van een baan die meer uitdaging bood. Haar plan was een opleiding te zoeken voor de volgende stap. Alleen er waren zoveel opleidingen en vacatures! Hoe moest ze ooit een keuze maken? Om de juiste keuze te maken besloot ze mij in te schakelen.


Hoe kom ik van deze rotbaan naar mijn droombaan? Met deze studie naar dat werkveld? Zonder de juiste werkervaring naar die organisatie? Loopbaanvragen gaan vaak over verandering. De vraag hoe je van je huidige situatie (X) naar de gewenste situatie (Y) komt.


Het begint met dromen, je mijmert wat, klets er eens met een vriendin over of googlet een avond naar interessante opleidingen, cursussen of vacatures. Misschien stuur je zelfs een sollicitatie in een gekke bui. Via indeed of andere website. Maar helaas ben je afgewezen. En dus besluit je de droom weer op te bergen. Veel te moeilijk dit!


Dit kan jaren zo door gaan. Af en toe heb je een vlaag van moed en avontuurlijkheid. En begin je te dromen en om je heen te kijken. Je doet een poging maar het lukt niet. De gewenste situatie, die droombaan, komt er niet. Wat nu?Zie de verandering eens voor je als twee bergen met daartussen een ravijn. Aan de ene kant staat jouw werk, ervaring en talenten. Aan de andere kant staat jouw droombaan. Nu kan je proberen te blijven springen maar je kan ook proberen een brug te bouwen!


In loopbaancoaching help ik jou de brug te bouwen. Dit doen we door beide kanten specifiek te maken. Wat heb je precies allemaal in huis aan ervaring en talent? En wat is exact je droombaan? Door het concreet te maken krijg je helderheid. En die helderheid maakt dat de verandering vaak minder lastig blijkt dan dat het leek. Het ravijn is kleiner.


Kennen we beide kanten? Dan gaan we beginnen aan de brug. Centraal staat, wat is er nodig om van A naar B te komen? Dat kan een opleiding zijn, maar ook het bijwerken van je CV, netwerken, een combinatie van cursussen of misschien wel een mentor. Door de brug te bouwen kom je van A naar B.


Bruggen bouwen in je carrière doorbreekt de cirkel van dromen, proberen, falen. Het helpt jou om te werken aan concrete stappen. Je bouwt verder met de talenten en ervaringen die je al hebt en bereid je voor op een toekomst vol werkgeluk!5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven