• Corinne

Hoe houd je de balans?

Bijgewerkt: feb 20

Hoe houd je de balans? Ik vind zelf ook echt wel eens lastig. Van nature heb ik net een beetje te veel ambitie en wereldverbeteraar drive in mij waardoor ik soms te lang door blijf gaan. En zo heeft iedereen weer eigen dingen waardoor de balans houden een uitdaging is. Wat mij helpt?


DE BALANSCIRKEL

Zie het als een soort schijf van 5. Elke dag 4x 30 minuten ontspanning.


1x 30 minuten even kletsen met een vriendin / je man / oma ...

1x 30 minuten wandelen / hond uitlaten / rondje rennen ..

1x 30 minuten rustig eten / koken / ontbijten met krantje ...

1x 30 minuten WILDCARD = doe iets leuks, bijv. lezen / hobby / dansen met je kids ...


Die 4x 30 minuten zijn flexibel. Elke dag kan je ze net even anders invullen.


Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit:

07:00 - 07:30 rustig ontbijten met overnight oats die gister heb klaargezet + bijbellezen

12:30 - 13:00 even er tussenuit voor een lunchwandeling

17:30 - 18:00 in de auto terug van werk bellen met vriendin

22:00 - 22:30 paar bladzijden lezen in mijn favoriete roman

(ps to keep it real: waarschijnlijk ben ik om 22:15 al in slaapgevallen)


Ik ben benieuwd. Vind jij deze 4x 30 minuten klinken als veel? Of juist weinig?


Hoe houd jij de balans?
15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Zet je superpowers in! (Werk in corona crisis)

Werken vanuit huis en tegelijkertijd weten dat ‘veel Nederlanders ziek worden’. Deze coronacrisis bepaalt ons erbij hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. En dat is best eng, vind ik persoonlijk. Want terwi